HTML

.

Modellkedni? Szépség, kaland, csillogás, pénz az egyik oldalon. Átverések, kihasználások, lehúzások a másikon. Becsaptak? Rádmásztak? Megfenyegettek? Van egy sztorid? Küldd be! info@diamondhostess.hu

Friss topikok

  • fotós: A szerződés valószínűleg egy ún. Modell Release volt, ami ahhoz szükséges, hogy a fotós stockphoto... (2009.03.02. 16:07) Ingyenmunka
  • barbie83: Szisztok! Végigolvastam a blogot és feltűnt, hogy mennyire józan gondolkodású itt minden lány. Jól... (2009.01.31. 05:14) A lebukott pornómodell
  • Beeg Feha: Október van... ;) Én állat meg félhavonta idenézek hátha valami, de semmi!!! Kár érte. (2008.10.13. 10:52) Pihenő
  • Beeg Feha: If you put it that way: ez eszembe sem jutott, de látom benne a logikát. (2008.07.03. 19:10) Szépségverseny díjkiosztó dívánnyal
  • RosszQtya: szivatnak anyám stop :o) (2008.06.27. 19:51) Kalandok a milánói reptéren

Linkblog

2008.06.11. 17:24 Mao elvtárs

Ingyenmunka

Ezt a történetet Timinek köszönhetjük.


23 éves vagyok és azért kezdtem munkát keresni, mert nagyon kellett a pénz, de mindenhol azt mondták, hogy hozzak portfóliót. Volt, ahol felajánlották, hogy megcsinálják, tizenötezerért borzalmas képeket ajánlottak, de nem volt pénzem százezres vagy még drágább fotózásra.


Azt a tanácsot kaptam, hogy vállaljak ingyen modellkedést és cserébe kérjem el a képeket. Jelentkezett valaki, aki szép képeket mutatott, meg is beszéltük amit kellett. Elkészült minden, jól éreztem magam, profi körülmények voltak, nagyon kedves volt mindenki, a sminkes és a fényképész is. Megígérték hogy elküldik a képeket, de alá kellett írnom egy angol nyelvű szerződést erre, mondtam, hogy akkor írom alá, amikor megkapom. Mondták hogy semmi baj, úgy is jó. Egy hét múlva megkaptam a képeket, aláírtam a szerződést. Valamennyire tudok angolul, elolvastam és mindent rendben találtam. Amikor már aláírtam és odaadták a képeket, akkor mondták, hogy csak magamnak tarthatom meg, nem adhatom oda senkinek, se ügynökségnek, se másnak, mert lemondtam a jogokról.

Azt szeretném kérdezni tőletek hogy ilyen tényleg lehetséges? Most akkor ingyen dolgoztam? Vagy azért nyugodtan használhatom albumban? Vagy ne foglalkozzak vele és nyugodtan feltehetem magamról a netre? Én pont azért kértem, hogy legyen portfólióm és kiderült hogy akkor most van is meg nincs is?

10 komment

Címkék: fotó munka ingyen jog szerződés angol jogdíj


A bejegyzés trackback címe:

https://modell.blog.hu/api/trackback/id/tr70515063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bloggernorber 2008.06.11. 23:42:13

menj el dolgozni normális munkahelyre,és nem lesznek ilyen problémáid!

Sándor Tekla 2008.06.13. 12:23:21

Kedves Timi!

Én már gyakorlott modell vagyok,engem is nagyon sokan és sokszor átvertek,de már nem tudnak.:)
Én erre az esetre azt tanácsolnám Neked,hogy nyugodtan használd a képeket.Ilyen nincs hogy angol szerződést iratnak alá.Ha esetleg vmi probléma lenne belőle,akkor pedig meg kell nekik mondani,hogyha kötözködnek még fel is jelented őket.Én azt szoktam mondani,hogy azóta megismerkedtem elég befolyásos emberekkel,akik el tudják intézni hogy nekik legyen ebből gondjuk,úgyhogy jobban járnak ha inkább visszafogják magukat.Hidd el akiknek vaj van a fején,azok ettől simán bepánikolnak.Ezeknél meg vmi tuti nem oké,mert angol szerződést itthon a legkomolyabb ügynökségek sem iratnak alá.
Szóval nincs mitől tartanod,nyugodtan használd fel a képeket,és ne foglalkozz velük!

Masha 2008.06.17. 12:19:09

Szerintem is használhatod a képeket!Nem jelent meg magazinban? Miko r készült, szerintem már rég nincsenek meg neki a negativumok .... És szerintem senki sem akar pereskedni!
Én is divatmodel vagyok, de nekem még nem volt erre alkalom , h ha elmegyek fotózásra és ne adják oda a képeket!

BoNa 2008.06.17. 18:52:31

Szia Timi,

Én ugyan csak egy kövér és ronda pasi vagyok, viszont legalább joghallgató :-))
Elméletben lehetséges számonkérni rajtad mindazt, amit egy angol szerződésben írtál alá, de:
1. gyakorlatban szinte nulla az esélye annak, hogy lebukjál.
2. Az egész szerződés használhatatlan, ha nincs egy melléklete, ami tartalmazza az összes fotót. (szintén aláírva természetesen)
3. Meg kell indokolniuk, hogy miért angol nyelvú a szerződés, illetve, hogy miért nincs magyar változat. Ha nem érted az angol nyelvet mélységében, jóhiszeműen jársz el, mikor átléped a szerződés adta lehetőségeid. Ők viszont nem járnal el etikusan, amikor angol nyelvű szerződést íratnak alá Veled.

Remélem segített valamennyit.

Kalandor81 2008.06.17. 23:29:09

A szóbeli szerződés is szerződés. Ha mással is megcsinálták, akkor tanú is lehet rá.
Amúgy meg az ilyesmi max annyit tesz, hogy nem adhatod el a képeket, szóval ne aggódj.
A másik, hogy ha van egy normális, jó ügynökséged, akkor nyugodtan megkérdezheted aláírás előtt az ő jogászukat hogy kóser-e.

Beeg Feha 2008.06.18. 11:22:39

Vicc ez az oldal, de gecijól szórakozom! Hihetetlen, hogy micsoda dolgok történnek azokkal akik ugy akarnak érvényesülni, hogy közben semmit (ja, a modellkedés kemény munka, röhögnöm kell) sem akarnak csinálni csak az anyukájuk puncijából pénzt csinálni. Kicsit sem sajnállak téged sem a portfóliód miatt... mennél el normális bejelentett munkába az esetleg akkor is termelne neked pénzt amikor megroggyan a szépséged... hm?

Dr. Brain 2008.06.20. 01:50:19

Timi: Az embereket mindenhol átverik, én is rengeteget melóztam/melózok ingyen (mármint a megegyezés szerinti nevetséges összegeket sem fizeti ki sok magazin - a félreértések elkerülése végett: nem modellkedek, hanem írok), azon túl, hogy nagyon sok cikket és egyéb munkát a karrierépítés miatt is bevállalok ingyen. Az ingyenmunkád tanulópénz volt.

Mivel kezdő vagy, nem valószínű, hogy bajba kerülnél, ha pár helyen megmutatnád, és pár helyre beküldenéd a képeket (azért ne add el őket a jogtulajdonosok háta mögött a Cosmopolitannek). Ugyanakkor a szerződés meg nem értése tudtommal nem mentesít annak betartása alól. Amennyiben aláírtál egy ilyen jellegű szerződést, számon kérhetik rajtad, ha belebotlanak, mondjuk a neten. Valószínűleg az írásbeli szerződés felül is írja azt a szóbeli ígéretet, hogy használhatod a képeket.

Javaslom, hogy tanulj angolul, vagy az esetből tanulva, hasonló alkalmakkor vigyél magaddal egy angolul jobban tudó ismerőst (gondolom ügynökre, ügyvédre nem telik még).

shibuya 2008.06.23. 14:15:59

Beeg Feha !!!
Sajnos ez az oldalt tenyleg vicc mert mar en is rohogok, ideznek is egyet : " szerintem már rég nincsenek meg neki a negativumok", na hat igen az nincsen biztosan meg.
de azert Beeg Feha te is megerdemelsz egy kis verszivast, mert te meg vegkepp nem tudod mirol szol az egesz, es mint irigy ember, te csak osztogatni tudsz.De ez mint mar irtam irigyseg csupan.

Andicka 2009.01.22. 15:07:50

Sziasztok!
Keresek olyan 18-25 barna hosszú hajú lányt aki szívesen részt venne velem egy országos SMINKVERSENYEN!
Fényképes jelentkezésed várom az andismink@gmail.com e-mail címre.

Egyébként sminkes vagyok, és nagyon szívesen állok bárki rendelkezésére, és az ingyen képek elkészítésében is tudok segíteni!

fotós · http://www.businessphoto.hu/blog/ 2009.03.02. 16:07:57

A szerződés valószínűleg egy ún. Modell Release volt, ami ahhoz szükséges, hogy a fotós stockphoto oldalakon értékesítse a képeket.
Nagyon nem volt etikus, amit a fényképész csinált, és sajnos a szakma megítélését rontja minden ilyen "akció".
süti beállítások módosítása